18 Aralık 2008 Perşembe
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar
Malzemeler
6 Adet enginar
2 Adet soğan
1 Adet havuç
15 Adet mantar
1 Çay kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Yarım limon suyu
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun.
İnce kıyılmış mantar ve küp şeklinde doğranmış havuçları ilave ederek bir süre daha kavurun.
Tuz ve tozşeker ekleyip karıştırın.
Enginarları temizleyip tencereye dizin.
Hazırladığınız harçtan ortalarına doldurun.
1 çay bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin.
Enginarları servis tabağına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyin.
Ilık yada soğuk olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder