Malzemeler
Krep hamuru için:
1.5 Su bardağından 1 parmak fazla un
2 Adet yumurta
50 ml sıvıyağ
1 Tutam tuz
1 Su bardağı süt
İçi için:
3 Adet muz
Dövülmüş fındık içi
Dövülmüş antepfıstığı
200 gr kaymak
200 gr bal
Süslemek için:
Kiraz
2-3 Adet şeftali
Mutfak
Zorluk 4
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle krebi hazırlayın.
Bir buçuk su bardağından bir parmak fazla unu, yumurtaları, sıvıyağı, tuzu ve 1 su bardağı sütü bir kapta çırpma teli ile çırpın.
Tel süzgeçten geçirin.
Bir kepçe yardımıyla teflon tavada, gazete kağıdı gibi ince olacak şekilde krepleri pişirin.
Krepleri hazırladıktan sonra muzları ince doğrayın.
Bir kaba alıp ceviz içi, antepfıstığı ve balı karıştırın.
Hazırladığınız içi kreplerin içine dolma sarar gibi sarın.
Bir tabağa aldığınız kreplerin üzerine kaymak koyun.
Meyveleri keserek süsleyin.
Ceviz içi ve antepfıstığı serpip, servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder