Pages

Ads 468x60px

15 Aralık 2008 Pazartesi

Lokma

Malzemeler
Yarım su bardağı ılık su
1 Çay kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı kuru maya
2 Su bardağı un
1 Tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Üzerine :
Pudraşekeri
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
Hamurun bekletilme süresi ; yarım saat
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
Hazırlanışı
Bir kaba ılık su, kuru maya ve tozşekeri koyun.
Maya kabarana dek bekletin.
Daha sonra geniş bir kaba alın.
Unu ilave edip yoğurun.
Eğer hamur katı olursa biraz daha ılık su ekleyin.
Üzerine bir bez 30 dakika kabarması için bekletin.
Şerbeti için su ve tozşekeri kaynatın.
İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve şerbeti soğumaya bırakın.
Hamurdan fındık iriliğinde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın.
Kızgın sıvıyağda kızartıp soğuk şerbetin içine atın.
Şerbeti iyice çekene kadar bekletin.
Daha sonra servis tabağına alıp, üzerine pudraşekeri serpin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız