Malzemeler
600 gr tavuk göğüs eti
2 Adet havuç
1 Adet kabak
1 Adet defne yaprağı
1 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı limon suyu
3 Dal kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar mayonez
4-5 Adet taze soğanın yeşil kısmı
Haşlama için su
Tuz, tane karabiber
Mutfak
Zorluk 1
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Eti kuşbaşı doğrayın.
Kabak ve havuçları kazıyıp yıkadıktan sonra ince çubuklar halinde doğrayın.
Soğanları ince ince kıyın.
Et ve sebzeleri bir tencereye koyup üzerine çıkana kadar su ile doldurun.
Tuz, defne yaprağı ve 2-3 karabiber tanesi ekleyip 20 dakika pişirin.
Maydanozu kıyıp birazını sasleme için ayırın.
Etleri ve sebzeleri servis tabağına alıp yanına 2 çorba kaşığı mayonez ve sebzelerin üzerlerine kıyılmış maydanoz ilave ederek servis yapın.
16 Aralık 2008 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder