Malzemeler
8 Adet piliç kalça
1 Tatlı kaşığı köri
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sosu için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet kuru soğan
1 Su bardağı et suyu
200 gr konserve mısır
Bir tutam maydanoz
1 Çorba kaşığı taze kekik
1 Çorba kaşığı nişasta
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Piliç kalçalarını 3 su bardağı suda 15 dakika haşlayın.
Sıvıyağ, köri ve tuz ile bir marinat hazırlayıp piliçlerin üzerine kbir fırça yardımı ile sürün.
Piliçleri ızgarada ters düz ederek pişirin.
Mısırlı sosu hazırlamak için ; soğanları ince ince doğrayın.
Bir tavada tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin.
Mısır, et suyu, tuz ve karabiberi ilave ederek bir taşım kaynatın.
Nişastayı 1 çorba kaşığı su ile sulandırdıktan sonra sosa ekleyin.
Doğranmış maydanoz ve kekiği ilave edin.
Hazırladığınız piliçlerin üzerine mısırlı sos dökerek servis yapın.
16 Aralık 2008 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder