Malzemeler
3 Su bardağı pirinç
8 Adet soğan
3 Su bardağı zeytinyağı
2 Adet domates
1 Demet dereotu
1 Kilo dolmalık biber
1 Çay kaşığı şeker
Çam fıstık, kuşüzümü, karabiber, yenibahar
Mutfak
Zorluk 3
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Pirinci ayıklayıp yıkayın.
Tencereye 2 su bardağı zeytinyağını alıp, kızdırın.
İçine pirinçleri ekleyin ve ardından çam fıstığı ve tuzu ilave edin.
Fıstıklar pembeleşene dek bir kaşıkla karıştırın.
Soğanları rendeleyip, sıkıp suyunu akıtın ve pirinçlere ilave edin.
Beş dakika daha kavrun.
Domatesleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın.
Küçük parçalara kesip, soğanlı pirince ilave edin.
Bir müddet karıştırarak yağını ve suyunu çekmesi için bekleyin.
Sonra tuz, karabiber, yenibahar, kuşüzümü ve şeker katıp karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp, bir süre bekletin.
Yarım saat sonra iri dolmalık biberlerin içini oyun ve hazırladığınız karışımı doldurun.
Dökülmemesi için ağzını ince bir dilim domates ile kapatın.
Tencereye yerleştirdiğiniz biberlerin üzerine bir tabak kapatın.
Dolmaların kenarlarından tencereye 5 su bardağı su koyun.
Orta ateşte suyunu çekene dek pişirin.
18 Aralık 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder