Pages

Ads 468x60px

16 Aralık 2008 Salı

Sarığı Burma

Malzemeler
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı süt
1/4 Çay bardağı sıvıyağ
Alabildiğince un
Yarım çay kaşığı tuz
İç malzemesi :
200 gr ceviz içi
1 Çay kaşığı tarçın
Şerbeti için :
3 Su bardağı su
3 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
Ayrıca :
4 Çorba kaşığı buğday nişastası
3 Çorba kaşığı un
300 gr tereyağı
Mutfak
Zorluk 3
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 16
Yöntem
Hazırlanışı
Yumurtayı, yağı ve sütü bir kapta karıştırın.
Tuz, ve yeterince un ilave edin.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Un ilavesini hamurun yumuşaklığına göre ayarlayın.
Hamuru 8 eşit parçaya ayırın.
Bir kapta 4 çorba kaşığı buğday nişastası ile 3 çorba kaşığı unu karıştırın.
15 Dakika dinlendirin.
Hamur parçalarını bu karışıma bulayın.
Hamur parçalarını 30 santim büyüklüğünde açın.
İlk yufkanın üzerine tarçın ve ceviz karışımından serpin.
Yufkaların yarısını bir oklavaya, diğer yarısını da ayrı bir oklavaya sarın.
Yufkaları oklavanın üzerinde buruşturun.
Oklavaları yufkalardan çıkarın.
Buruşturduğunuz yufkayı ortadan ikiye kesin.
İki parça halinde kalan açıkta kalan kenarlarını birleştirerek kapatın.
Hafif yağlanmış tepsiye dizin.
Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın.
Eritilmiş tereyağını hamurların üzerine dökün.
Fazla yağını süzmek için tepsiyi hafifçe eğerek dökün.
Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Fırından çıkartın ve soğutun.
Şerbeti için tüm malzemeleri karıştırıp, kaynatın.
Pişmesine yakın limon suyunu ekleyin.
Ilık şerbeti soğuk tatlıların üzerine gezdirin.
Şerbetini çektikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız