Pages

Ads 468x60px

15 Aralık 2008 Pazartesi

Lor Dolaması

Malzemeler
250 gr lor peyniri
3 Adet yumurta
Yarım kilo un
Yarım su bardağından 1 parmak fazla zeytinyağı
Yarım su bardağı su
Kızartmak için :
Yarım kilo ayçiçek yağı
Şerbeti için :
1 Kilo tozşeker
4 Su bardağı su
1 Adet limon suyu
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle tozşeker, limon suyu ve suyu kaynatın.
Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
Unu, yumurtayı, suyu ve zrytinyağını karıştırıp, iyice yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 1 santim kalınlığında merdane ile açın.
10 Santim uzunluğunda, 5 santim genişliğinde şeritler kesin.
Bu şeritlerin içine lor peyniri koyup, rulo haline getirin.
Avuç içi yardımıyla yuvarlayarak, uzun fitiller haline getirin ve gül şeklinde dolayın.
Ayçiçek yağında kızartın ve daha önceden hazırlayıp, soğuttuğunuz şerbetin içine atın.
Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız