Pages

Ads 468x60px

15 Aralık 2012 Cumartesi

Fındıklı İrmik Helvası


Malzemeler
2 Çorba kaşığı margarin
100 Gr dövülmüş fındık
1 Su bardağı irmik
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı tozşeker
Üzerine : Tarçın
Mutfak
Zorluk 1
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Margarini tencereye koyun, eridikten sonra dövülmüş fındığı ve irmiği ekleyin.
Tahta bir kaşıkla, irmik altın sarısı oluncaya kadar kavurun.
Şekeri ilave edip bir-iki kez daha karaştırın.
Ardından yine tahta bir kaşıkla karıştımaya devam edip sütü ekleyin.
Kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin.
Üzerine tarçın serpin ve ılık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız